Op grond van een overgangsregeling verplicht de wetgever alle houders van belangrijke deelnemingen voor 1 september 2008 opnieuw kennisgevingen te doen gelet op de ingrijpende verschillen tussen de nieuwe en de bestaande regelgeving. Voor houders van deelnemingen kan dit inhouden dat zij in het verleden gedane kennisgevingen dienen te actualiseren.

Daarnaast voorziet de wet dat personen en ondernemingen die in onderling overleg handelen en die een akkoord hebben gesloten aangaande het bezit, de verwerving, of de overdracht van effecten, verplicht zijn om een dergelijke kennisgeving gemeenschappelijk te doen.

Ping An en Fortis SA/NV hadden op 31 oktober 2008 aan de toezichthouder conform bovengenoemde transparantieregels het belang van Ping An en Fortis in Fortis SA/NV kenbaar gemaakt.

Op 15 maart heeft Fortis holding aangekondigd dat het Memorandum of Understanding (MoU) van 28 november 2007 tussen Ping An Insurance Company of China, Ltd. en Fortis op 13 maart 2009 is verlopen.

Dit heeft als gevolg dat de meldingsplicht conform bovengenoemde wetgeving zich nu enkel nog beperkt tot Ping An. Er is geen sprake meer van een gemeenschappelijk belang. Het belang van Fortis is onder de drempel van 3% gekomen. Het belang dat door Ping An wordt aangehouden is 4,81 %.

Op grond van een overgangsregeling verplicht de wetgever alle houders van belangrijke deelnemingen voor 1 september 2008 opnieuw kennisgevingen te doen gelet op de ingrijpende verschillen tussen de nieuwe en de bestaande regelgeving. Voor houders van deelnemingen kan dit inhouden dat zij in het verleden gedane kennisgevingen dienen te actualiseren.Daarnaast voorziet de wet dat personen en ondernemingen die in onderling overleg handelen en die een akkoord hebben gesloten aangaande het bezit, de verwerving, of de overdracht van effecten, verplicht zijn om een dergelijke kennisgeving gemeenschappelijk te doen.Ping An en Fortis SA/NV hadden op 31 oktober 2008 aan de toezichthouder conform bovengenoemde transparantieregels het belang van Ping An en Fortis in Fortis SA/NV kenbaar gemaakt.Op 15 maart heeft Fortis holding aangekondigd dat het Memorandum of Understanding (MoU) van 28 november 2007 tussen Ping An Insurance Company of China, Ltd. en Fortis op 13 maart 2009 is verlopen.Dit heeft als gevolg dat de meldingsplicht conform bovengenoemde wetgeving zich nu enkel nog beperkt tot Ping An. Er is geen sprake meer van een gemeenschappelijk belang. Het belang van Fortis is onder de drempel van 3% gekomen. Het belang dat door Ping An wordt aangehouden is 4,81 %.