De Federal Reserve had voordien in dezelfde zin maatregelen genomen door aan te kondigen dat het voor 600 miljard dollar aan overheidsobligaties zou kopen. De Amerikaanse overheid toont volgens Dexia dus op alle mogelijke manieren dat ze alles in het werk stelt om de economie te doen herleven.

Of dat beleid zijn vruchten zal afwerpen is volgens Dexia niet zeker en zal ook afhangen van het vermogen van de overheden om de nodige evenwichtsherstellende maatregelen te nemen zodra er opnieuw groei is.

De Federal Reserve had voordien in dezelfde zin maatregelen genomen door aan te kondigen dat het voor 600 miljard dollar aan overheidsobligaties zou kopen. De Amerikaanse overheid toont volgens Dexia dus op alle mogelijke manieren dat ze alles in het werk stelt om de economie te doen herleven. Of dat beleid zijn vruchten zal afwerpen is volgens Dexia niet zeker en zal ook afhangen van het vermogen van de overheden om de nodige evenwichtsherstellende maatregelen te nemen zodra er opnieuw groei is.