Verdere details over de invulling van het fonds en de mogelijkheid tot herstructurering van de obligaties zijn niet gegeven. De landen hebben tot 1 maart 2011 om het voorstel definitief te maken, aldus Theodoor Gilissen Bankiers.

Ook is overeengekomen dat er een nieuwe ronde van stress tests gehouden zal worden voor de Europese bankensector.

Ondanks oproepen van onder andere het IMF en Trichet om het huidige fonds te vergroten of euro-bonds uit te geven, ziet het er niet naar uit dat er extra maatregelen genomen worden die de crisis op korte termijn kunnen bezweren.

Verdere details over de invulling van het fonds en de mogelijkheid tot herstructurering van de obligaties zijn niet gegeven. De landen hebben tot 1 maart 2011 om het voorstel definitief te maken, aldus Theodoor Gilissen Bankiers. Ook is overeengekomen dat er een nieuwe ronde van stress tests gehouden zal worden voor de Europese bankensector. Ondanks oproepen van onder andere het IMF en Trichet om het huidige fonds te vergroten of euro-bonds uit te geven, ziet het er niet naar uit dat er extra maatregelen genomen worden die de crisis op korte termijn kunnen bezweren.