De neveneffecten van QE zullen er onvermijdelijk toe leiden dat de dollar in waarde zal dalen. De schuldenberg in de Verenigde Staten is inmiddels zo hoop opgelopen dat er geen uitweg meer mogelijk is. Er is met andere woorden exit-mogelijkheid voor QE, de FED zit muurvast.

Besparingen hebben nadelige gevolgen, zoals tot dusver is gebleven. Bass spreekt daarom van een Krugman-effect, de Amerikaanse centrale bank zal worden gedwongen verder te gaan met QE tot ze op een punt zal zijn gekomen dat de FED niet meer vooruit of achteruit kwam.

De neveneffecten van QE zullen er onvermijdelijk toe leiden dat de dollar in waarde zal dalen. De schuldenberg in de Verenigde Staten is inmiddels zo hoop opgelopen dat er geen uitweg meer mogelijk is. Er is met andere woorden exit-mogelijkheid voor QE, de FED zit muurvast. Besparingen hebben nadelige gevolgen, zoals tot dusver is gebleven. Bass spreekt daarom van een Krugman-effect, de Amerikaanse centrale bank zal worden gedwongen verder te gaan met QE tot ze op een punt zal zijn gekomen dat de FED niet meer vooruit of achteruit kwam.