De BEL 20 boekt een gelijkaardige winst, met Nyrstar als sterkste stijger binnen de index. Daarnaast boeken ook Ageas en D'Ieteren een behoorlijke vooruitgang.

Op de valutamarkten verliest de euro terrein, blijkbaar was de koers van de eenheidsmunt al vooruitgelopen op het bereiken van een overeenkomst.

Griekenland krijgt betere condities maar meer ook niet dan dat

Vanmorgen vroeg heeft de Eurogroep verklaard dat er een deal is tussen Griekenland en de troika. Griekenland moet nog altijd alle schuld terugbetalen, maar krijgt betere condities.

De maatregelen komen volgens Theodoor Gilissen Bankiers neer op verlaging van de rentelasten en verlenging van de looptijden.

Het land moet in 2016 een primair begrotingsoverschot hebben van 4,5%. Vanaf 2016 moet de schuld van 175% van het BNP dalen naar 124% in 2020 en substantieel onder de 110% komen in 2022. Griekenland streeft naar het terugkopen van schuld in de nabije toekomst.

Het plan is ambitieus en de vraag om afschrijven op leningen is niet van de baan. Er is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een belangrijke stap genomen, maar de zorgen blijven.

De BEL 20 boekt een gelijkaardige winst, met Nyrstar als sterkste stijger binnen de index. Daarnaast boeken ook Ageas en D'Ieteren een behoorlijke vooruitgang. Op de valutamarkten verliest de euro terrein, blijkbaar was de koers van de eenheidsmunt al vooruitgelopen op het bereiken van een overeenkomst. Griekenland krijgt betere condities maar meer ook niet dan datVanmorgen vroeg heeft de Eurogroep verklaard dat er een deal is tussen Griekenland en de troika. Griekenland moet nog altijd alle schuld terugbetalen, maar krijgt betere condities. De maatregelen komen volgens Theodoor Gilissen Bankiers neer op verlaging van de rentelasten en verlenging van de looptijden. Het land moet in 2016 een primair begrotingsoverschot hebben van 4,5%. Vanaf 2016 moet de schuld van 175% van het BNP dalen naar 124% in 2020 en substantieel onder de 110% komen in 2022. Griekenland streeft naar het terugkopen van schuld in de nabije toekomst. Het plan is ambitieus en de vraag om afschrijven op leningen is niet van de baan. Er is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een belangrijke stap genomen, maar de zorgen blijven.