Eens te meer werden goud en zilver snel weer teruggefloten toen bleek dat van echte zware crisissen toch weer geen sprake zou zijn. Geen enkele brandhaard krijgt de edelmetalen nog in beweging, aldus Abhishek Chinchalkar. Deze analist in Mumbai bij AnandRathi Commodities Ltd., verwacht op korte termijn geen forse hausse bij de edelmetalen.

Jeffrey Currie van Goldman Sachs herhaalde nogmaals zijn prognose dat de goudprijs op het einde van dit jaar lager zal staan dan hij nu staat. Het sentiment rond het goud is dus opnieuw bearish geworden en de kans is klein dat in dit scenario op korte of middellange termijn verandering zal komen.

Eens te meer werden goud en zilver snel weer teruggefloten toen bleek dat van echte zware crisissen toch weer geen sprake zou zijn. Geen enkele brandhaard krijgt de edelmetalen nog in beweging, aldus Abhishek Chinchalkar. Deze analist in Mumbai bij AnandRathi Commodities Ltd., verwacht op korte termijn geen forse hausse bij de edelmetalen. Jeffrey Currie van Goldman Sachs herhaalde nogmaals zijn prognose dat de goudprijs op het einde van dit jaar lager zal staan dan hij nu staat. Het sentiment rond het goud is dus opnieuw bearish geworden en de kans is klein dat in dit scenario op korte of middellange termijn verandering zal komen.