Wat het financieel systeem betreft is het uiteraard de massale geldcreatie die zorgen baart. Ook de bekende belegger Jim Rogers ligt er bij wijze van spreken wakker van. Geld is op vertrouwen gebouwd en dat vertrouwen verdwijnt als sneeuw voor de zon.

De auteur van Street Smarts: Adventures on the Road and in the Markets geeft toe dat de wereld geen veilige plaats is geworden met centrale banken die aan recordtempo geld drukken waarmee een luidruchtig feestje wordt georganiseerd. De situatie is echter dusdanig dat zelfs goud geen bescherming meer biedt tegen de gebeurtenissen die op ons afkomen.

Wat het financieel systeem betreft is het uiteraard de massale geldcreatie die zorgen baart. Ook de bekende belegger Jim Rogers ligt er bij wijze van spreken wakker van. Geld is op vertrouwen gebouwd en dat vertrouwen verdwijnt als sneeuw voor de zon. De auteur van Street Smarts: Adventures on the Road and in the Markets geeft toe dat de wereld geen veilige plaats is geworden met centrale banken die aan recordtempo geld drukken waarmee een luidruchtig feestje wordt georganiseerd. De situatie is echter dusdanig dat zelfs goud geen bescherming meer biedt tegen de gebeurtenissen die op ons afkomen.