Bovendien is er onvoldoende samenwerking tussen de verschillende landen. Uiteindelijk is er geen enkel land dat economisch het voortouw nemen. Het ontbreken van zo'n marktleider is een grote handicap voor het globaal economisch herstel, een sterke economie kan de rest van de wereld op sleeptouw nemen.

Sommige economen rekenen nog steeds op de Amerikaanse consument om de wereldeconomie op voortouw te nemen, maar die is daar helemaal niet toe in staat. Ook in de Verenigde Staten dreigen de consumentenbestedingen te verzwakken, ook al staat het vertrouwen van de consument op een piekniveau.

Bovendien is er onvoldoende samenwerking tussen de verschillende landen. Uiteindelijk is er geen enkel land dat economisch het voortouw nemen. Het ontbreken van zo'n marktleider is een grote handicap voor het globaal economisch herstel, een sterke economie kan de rest van de wereld op sleeptouw nemen. Sommige economen rekenen nog steeds op de Amerikaanse consument om de wereldeconomie op voortouw te nemen, maar die is daar helemaal niet toe in staat. Ook in de Verenigde Staten dreigen de consumentenbestedingen te verzwakken, ook al staat het vertrouwen van de consument op een piekniveau.