Een dergelijk scenario dreigt zich nu af te spelen op de groeimarkten. Als gevolg van de ruime monetaire politiek gevoerd door de Amerikaanse centrale bank is er een grote geldstroom richting groeimarkten op gang gekomen. Maar inmiddels zijn al enkele schakeltjes aan die ketting gebroken.

Ook de ketting van de groeimarkten is zo sterk als zijn zwakste schakel. Landen als India, Turkije en Indonesië hebben al de volle laag gekregen, de kans is groot dat er nog meer landen zullen volgen. Geen enkel land is veilig voor de crisis op de groeimarkten en dat zal in de komende dagen en weken volgens heel wat analisten blijken.

Een dergelijk scenario dreigt zich nu af te spelen op de groeimarkten. Als gevolg van de ruime monetaire politiek gevoerd door de Amerikaanse centrale bank is er een grote geldstroom richting groeimarkten op gang gekomen. Maar inmiddels zijn al enkele schakeltjes aan die ketting gebroken. Ook de ketting van de groeimarkten is zo sterk als zijn zwakste schakel. Landen als India, Turkije en Indonesië hebben al de volle laag gekregen, de kans is groot dat er nog meer landen zullen volgen. Geen enkel land is veilig voor de crisis op de groeimarkten en dat zal in de komende dagen en weken volgens heel wat analisten blijken.