Er is echter een vervelend kantje aan macht, of beter gezegd aan het handhaven van die macht. Het blijkt uiteindelijk een dure aangelegenheid te worden, de financiering van een wereldmacht gebeurd op basis van legale diefstal en desnoods op basis van het gebruik van geweld.

De Verenigde Staten zijn een wereldmacht geworden, maar aan alle grote conflicten die het waar ook in de wereld heeft uitgevochten hebben de Amerikanen geld verloren. De VS hebben geen tol aan andere landen gevraagd, zoals in het verleden gebeurde, het heeft geld geleend van zichzelf. Geen enkel land heeft zichzelf ooit gefinancierd door geld te lenen, Barack Obama is met deze gewaarschuwd.

Er is echter een vervelend kantje aan macht, of beter gezegd aan het handhaven van die macht. Het blijkt uiteindelijk een dure aangelegenheid te worden, de financiering van een wereldmacht gebeurd op basis van legale diefstal en desnoods op basis van het gebruik van geweld. De Verenigde Staten zijn een wereldmacht geworden, maar aan alle grote conflicten die het waar ook in de wereld heeft uitgevochten hebben de Amerikanen geld verloren. De VS hebben geen tol aan andere landen gevraagd, zoals in het verleden gebeurde, het heeft geld geleend van zichzelf. Geen enkel land heeft zichzelf ooit gefinancierd door geld te lenen, Barack Obama is met deze gewaarschuwd.