Het plan heeft namelijk een clausule ingelast waarbij de vraag om hulp aan voorwaarden is gekoppeld. De Spaanse vice premier Soraya Saenz de Santamaria verklaarde onlangs dat Spanje alleen om hulp zal vragen wanneer de voorwaarden acceptable zijn.

Erik Nielsen, chief global economist bij UniCredit SpA (UCG) in Londen, wijst er op dat aan een redddingsprogramma onvermijdelijk een stigma verbonden is. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Spanje hulp gaat vragen tenzij de obligatierentes opnieuw zullen stijgen.

Geen enkel Europees land zal volgens Nielsen vrijwillig een deel van zijn autonomie opgeven en dat is precies wat de voorwaarden verbonden aan het reddingsprogramma inhouden. Ook Italië gaf al te verstaan slechts in uiterste nood om hulp te zullen vragen.

Het plan heeft namelijk een clausule ingelast waarbij de vraag om hulp aan voorwaarden is gekoppeld. De Spaanse vice premier Soraya Saenz de Santamaria verklaarde onlangs dat Spanje alleen om hulp zal vragen wanneer de voorwaarden acceptable zijn. Erik Nielsen, chief global economist bij UniCredit SpA (UCG) in Londen, wijst er op dat aan een redddingsprogramma onvermijdelijk een stigma verbonden is. Het lijkt onwaarschijnlijk dat Spanje hulp gaat vragen tenzij de obligatierentes opnieuw zullen stijgen. Geen enkel Europees land zal volgens Nielsen vrijwillig een deel van zijn autonomie opgeven en dat is precies wat de voorwaarden verbonden aan het reddingsprogramma inhouden. Ook Italië gaf al te verstaan slechts in uiterste nood om hulp te zullen vragen.