Er was sprake van een win-win situatie volgens Dan Greenhaus, de bekende hoofdeconoom van Miller Tabak. De arbeidsmarkt in de Verenigde Staten is in februari volgens Greenhaus ondanks het winterweer sterk gebleven. Dat weer was duidelijk een wild-card waar niemand mee had rekening gehouden.

Volgens het Labor Department dat de werkloosheidscijfers publiceerde, kon het effect van het weer onmogelijk verrekend worden. Toch lijkt het zo te zijn dat maart beter moet worden vanwege een inhaaleffect.

Niet iedereen is echter even tevreden over de werkloosheidscijfers. Zoals de meeste recente economische rapporten was het werkloosheidsrapport een soort Rorschach test: iedereen kon er uit opmaken wat hijzelf wilde. De optimisten wezen op het winterweer, de pessimisten pinden zich vast op het feit dat de economie nog steeds jobs uitstoot.

Bij Mesirow Financial behoort hoofdeconome Diane Swonk tot het kamp van de pessimisten. Zij wijst er op dat de huidige situatie van de economie in het beste geval een toename van het aantal interimkrachten toelaat.

Een aantal mensen gaan echter langs de zijlijn blijven staan en geen werk vinden. Het zijn zij die de belangrijkste hinderpaal vormen voor een krachtig economisch herstel.

Swonk merkt op dat dit probleem niet mag worden onderschat: meer dan 1 miljoen Amerikanen heeft de hoop opgegeven om nog werk te vinden. Daarnaast stijgt het aantal Amerikanen dat om economische redenen part-time moet werken.

Er was sprake van een win-win situatie volgens Dan Greenhaus, de bekende hoofdeconoom van Miller Tabak. De arbeidsmarkt in de Verenigde Staten is in februari volgens Greenhaus ondanks het winterweer sterk gebleven. Dat weer was duidelijk een wild-card waar niemand mee had rekening gehouden. Volgens het Labor Department dat de werkloosheidscijfers publiceerde, kon het effect van het weer onmogelijk verrekend worden. Toch lijkt het zo te zijn dat maart beter moet worden vanwege een inhaaleffect. Niet iedereen is echter even tevreden over de werkloosheidscijfers. Zoals de meeste recente economische rapporten was het werkloosheidsrapport een soort Rorschach test: iedereen kon er uit opmaken wat hijzelf wilde. De optimisten wezen op het winterweer, de pessimisten pinden zich vast op het feit dat de economie nog steeds jobs uitstoot. Bij Mesirow Financial behoort hoofdeconome Diane Swonk tot het kamp van de pessimisten. Zij wijst er op dat de huidige situatie van de economie in het beste geval een toename van het aantal interimkrachten toelaat. Een aantal mensen gaan echter langs de zijlijn blijven staan en geen werk vinden. Het zijn zij die de belangrijkste hinderpaal vormen voor een krachtig economisch herstel. Swonk merkt op dat dit probleem niet mag worden onderschat: meer dan 1 miljoen Amerikanen heeft de hoop opgegeven om nog werk te vinden. Daarnaast stijgt het aantal Amerikanen dat om economische redenen part-time moet werken.