De Frère-holding maakte over de eerste zes maanden resultaten bekend waaruit bleek dat ze goed in staat is om het hoofd te bieden aan de moeilijke macro-economische omgeving.

De cash earnings bedroegen 308 miljoen euro, waar ING op 312 miljoen euro had gerekend. Op jaarbasis was er sprake van een daling met 6%.

Houden-advies blijft behouden

Op basis van de cijfers handhaaft ING een advies houden voor het aandeel, waarbij het koersdoel echter werd verlaagd van 58 naar 57 euro. Ook de prognoses wat betreft de cash earnings werden verlaagd, meer bepaald met 4% tot nog iets meer dan 502 miljoen euro.

Dat het houden-advies wordt gehandhaafd, heeft op de eerste plaats te maken met het feit dat de discount waaraan het aandeel noteert maar 5% van het historisch gemiddelde bedraagt.

Die discount heeft in tijden van recessie de neiging om toe te nemen, een katalysator voor de koers lijkt te ontbreken. Anderzijds biedt het dividendrendement van 5% bescherming tegen een verdere daling.

De Frère-holding maakte over de eerste zes maanden resultaten bekend waaruit bleek dat ze goed in staat is om het hoofd te bieden aan de moeilijke macro-economische omgeving. De cash earnings bedroegen 308 miljoen euro, waar ING op 312 miljoen euro had gerekend. Op jaarbasis was er sprake van een daling met 6%.Houden-advies blijft behouden Op basis van de cijfers handhaaft ING een advies houden voor het aandeel, waarbij het koersdoel echter werd verlaagd van 58 naar 57 euro. Ook de prognoses wat betreft de cash earnings werden verlaagd, meer bepaald met 4% tot nog iets meer dan 502 miljoen euro. Dat het houden-advies wordt gehandhaafd, heeft op de eerste plaats te maken met het feit dat de discount waaraan het aandeel noteert maar 5% van het historisch gemiddelde bedraagt. Die discount heeft in tijden van recessie de neiging om toe te nemen, een katalysator voor de koers lijkt te ontbreken. Anderzijds biedt het dividendrendement van 5% bescherming tegen een verdere daling.