Uit de Verenigde Staten kwamen volgens ABN Amro wat wisselende cijfers. Het aantal werkloosheidsuitkeringen is in de week tot en met 9 februari met 27.000 gedaald en dat ondersteunt de mening van de analisten van de bankk dat de Amerikaanse arbeidsmarkt verder herstelt.

Daar stond tegenover dat de detailhandelsverkopen in januari met een magere 0,1% zijn toegenomen, wat vermoedelijk is veroorzaakt door de belastingverhogingen die begin dit jaar zijn doorgevoerd.

De bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal, die de afgelopen week werden gepubliceerd, waren in het algemeen positief.

Uit de Verenigde Staten kwamen volgens ABN Amro wat wisselende cijfers. Het aantal werkloosheidsuitkeringen is in de week tot en met 9 februari met 27.000 gedaald en dat ondersteunt de mening van de analisten van de bankk dat de Amerikaanse arbeidsmarkt verder herstelt. Daar stond tegenover dat de detailhandelsverkopen in januari met een magere 0,1% zijn toegenomen, wat vermoedelijk is veroorzaakt door de belastingverhogingen die begin dit jaar zijn doorgevoerd. De bedrijfsresultaten over het vierde kwartaal, die de afgelopen week werden gepubliceerd, waren in het algemeen positief.