Het is volgens professor Stefan Duchateau opvallend dat de Brusselse index een tweede maal in substantiële mate loskoppelt van de Europese index. Ook in de recente periode sinds 2009 boekt de Belgische index immers een belangrijke achterstand op de Europese index.

Dit wordt vooral veroorzaakt door het grote gewicht van bankaandelen, die genoteerd staan op de Brusselse index en -vooral- hun bijzonder slechte prestaties, zowel in vergelijking met de algemene Europese index als ten opzichte van de specifieke Europese bankenindex. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.

Het is volgens professor Stefan Duchateau opvallend dat de Brusselse index een tweede maal in substantiële mate loskoppelt van de Europese index. Ook in de recente periode sinds 2009 boekt de Belgische index immers een belangrijke achterstand op de Europese index. Dit wordt vooral veroorzaakt door het grote gewicht van bankaandelen, die genoteerd staan op de Brusselse index en -vooral- hun bijzonder slechte prestaties, zowel in vergelijking met de algemene Europese index als ten opzichte van de specifieke Europese bankenindex. Meer nieuws van Stefan Duchateau op http://blog.argenta.be/author/duste/.