Momenteel worden namelijk al de woorden van de centrale bankiers gewikt en gewogen. Vermits er nog zeer veel geld aan de zijlijn zit, is de kans volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas groot dat de terugval wordt gekocht en dat de corrective/consolidatie eerder beperkt in tijd en omvang zal zijn.

Desalniettmin is de huidige situatie niet zonder gevaar. Een rally die voor het grootste deel is gestoeld op liquiditeit en geldstromen is per definitie kwetsbaar.

Gijsels kan dus alleen maar hopen dat de fundamentals van de wereldeconomie voldoende verbeteren om de stijging te verantwoorden. En net in dat stuk van het verhaal ontbrak er bij alle vorige QE pogingen. Maar time and only time will tell.

Momenteel worden namelijk al de woorden van de centrale bankiers gewikt en gewogen. Vermits er nog zeer veel geld aan de zijlijn zit, is de kans volgens Philippe Gijsels van BNP Paribas groot dat de terugval wordt gekocht en dat de corrective/consolidatie eerder beperkt in tijd en omvang zal zijn. Desalniettmin is de huidige situatie niet zonder gevaar. Een rally die voor het grootste deel is gestoeld op liquiditeit en geldstromen is per definitie kwetsbaar. Gijsels kan dus alleen maar hopen dat de fundamentals van de wereldeconomie voldoende verbeteren om de stijging te verantwoorden. En net in dat stuk van het verhaal ontbrak er bij alle vorige QE pogingen. Maar time and only time will tell.