De beleggers kijken uit naar een katalysator die de koersen weer in beweging kan brengen, mogelijk kan Microsoft straks na beurs iets forceren met de cijfers.

De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn in de Verenigde Staten vorige week met 46.000 gestegen tot in totaal 388.000.

De scherpe stijging van de jobless claims heeft op de eerste plaats te maken met seizoensgebonden invloeden, echt verontrustend is de klim dus niet.

Basismetalen maken per saldo pas op de plaats

Bij de basismetalen bleven de prijsstijgingen volgens Royal Bank of Scotland op weekbasis eerder beperkt. De Chinese overheid keurde intussen al 60 infrastructuurprojecten goed met een gezamenlijke waarde van meer dan 150 miljard dollar.

Nikkel boekte een kleine vooruitgang (+0,3 procent) maar bereikte wel de hoogste prijs sinds maart.

Sinds augustus werd een ton nikkel al meer dan 15 procent duurder. De voorbije maanden werd de productie fors afgebouwd en recent is in China de vraag terug wat toegenomen. Ook tin zat opnieuw in het kamp van de winnaars met een prijsstijging
van 3,5 procent.

In anticipatie op de productiebeperkingen in Indonesië zijn de beschikbare tinvoorraden bij de opslagplaatsen die gecontroleerd
worden door de van de London Metal Exchange (LME) sterk afgenomen.

Lood en zink werden respectievelijk 1,4 en 1,8 procent goedkoper. Koper liet op weekbasis 0,6 procent bijschrijven maar aluminium moest 0,7 procent inleveren.

De beleggers kijken uit naar een katalysator die de koersen weer in beweging kan brengen, mogelijk kan Microsoft straks na beurs iets forceren met de cijfers. De nieuwe aanvragen voor een werkloosheidsuitkering zijn in de Verenigde Staten vorige week met 46.000 gestegen tot in totaal 388.000. De scherpe stijging van de jobless claims heeft op de eerste plaats te maken met seizoensgebonden invloeden, echt verontrustend is de klim dus niet. Basismetalen maken per saldo pas op de plaatsBij de basismetalen bleven de prijsstijgingen volgens Royal Bank of Scotland op weekbasis eerder beperkt. De Chinese overheid keurde intussen al 60 infrastructuurprojecten goed met een gezamenlijke waarde van meer dan 150 miljard dollar. Nikkel boekte een kleine vooruitgang (+0,3 procent) maar bereikte wel de hoogste prijs sinds maart. Sinds augustus werd een ton nikkel al meer dan 15 procent duurder. De voorbije maanden werd de productie fors afgebouwd en recent is in China de vraag terug wat toegenomen. Ook tin zat opnieuw in het kamp van de winnaars met een prijsstijging van 3,5 procent. In anticipatie op de productiebeperkingen in Indonesië zijn de beschikbare tinvoorraden bij de opslagplaatsen die gecontroleerd worden door de van de London Metal Exchange (LME) sterk afgenomen. Lood en zink werden respectievelijk 1,4 en 1,8 procent goedkoper. Koper liet op weekbasis 0,6 procent bijschrijven maar aluminium moest 0,7 procent inleveren.