Kraft wil het bod op Cadbury optrekken, maar stuit daarbij op verzet van Berkshire Hathaway. Het beleggingsvehikel van Warren Buffett gaat er niet mee akkoord dat het voedingsbedrijf met een emissie komt.

Met een belang van 9,40% is Berkshire Hathaway de grootste individuele aandeelhouder van Kraft. Laatstgenoemde wil 370 miljoen nieuwe aandelen uitgeven om de overname van Cadbury te financieren.

Volgens een woordvoerder van Berkshire Hathaway kan het verzet tegen de emissie worden opgegeven wanneer Kraft daar meer details over wil bekendmaken. Buffett waarschuwde Kraft al voordien om niet te veel te bieden voor Cadbury.

Kraft wil het bod op Cadbury optrekken, maar stuit daarbij op verzet van Berkshire Hathaway. Het beleggingsvehikel van Warren Buffett gaat er niet mee akkoord dat het voedingsbedrijf met een emissie komt. Met een belang van 9,40% is Berkshire Hathaway de grootste individuele aandeelhouder van Kraft. Laatstgenoemde wil 370 miljoen nieuwe aandelen uitgeven om de overname van Cadbury te financieren. Volgens een woordvoerder van Berkshire Hathaway kan het verzet tegen de emissie worden opgegeven wanneer Kraft daar meer details over wil bekendmaken. Buffett waarschuwde Kraft al voordien om niet te veel te bieden voor Cadbury.