Immers doordat de Amerikaanse overheid op de rem moest staan wat betreft uitgaven werden er een aantal overheidsdiensten gesloten. De "shutdown".

Natuurlijk is het effect op het gesloten houden van een nationaal park economisch gezien niet groot. Maar groter is wel het effect op de economie van het weigeren van vergunning voor een ondernemer.

Er zijn diverse berekeningen wat het allemaal heeft gekost. Maar die berekeningen moeten met wantrouwen worden bekeken. Exact is het nooit te berekenen.

Maar omdat het exacte effect niet is te bepalen zal de Amerikaanse centrale bank niet direct haar opkoopprogramma voor obligaties gaan verminderen (tapering) laat staan geheel stopzetten.

Immers doordat de Amerikaanse overheid op de rem moest staan wat betreft uitgaven werden er een aantal overheidsdiensten gesloten. De "shutdown". Natuurlijk is het effect op het gesloten houden van een nationaal park economisch gezien niet groot. Maar groter is wel het effect op de economie van het weigeren van vergunning voor een ondernemer. Er zijn diverse berekeningen wat het allemaal heeft gekost. Maar die berekeningen moeten met wantrouwen worden bekeken. Exact is het nooit te berekenen. Maar omdat het exacte effect niet is te bepalen zal de Amerikaanse centrale bank niet direct haar opkoopprogramma voor obligaties gaan verminderen (tapering) laat staan geheel stopzetten.