Geen drukke week op vlak van macro-economische cijfers

Komende week is er nog een staartje aan bedrijfsresultaten, maar het richtinggevende nieuws op de financiële markten zal volgens ABN Amro toch moeten komen van het macrofront. Bedrijven die hun resultaten komende week presenteren zijn het Amerikaanse Home Depot en het Britse Vodafone.

Daarnaast zal er een trading update (een tussentijdse verklaring) worden gegeven door Vastned Retail. Op macro-gebied is het overigens ook geen bijster drukke week.

Het interessantst zijn nog de gegevens die volgende week vrijdag worden gepubliceerd over het ondernemersvertrouwen in Duitsland en België.

De Ifo-index uit Duitsland wordt algemeen erkend als maatgevend, maar de index van het Belgische ondernemersvertrouwen, die door de nationale bank van België wordt gepubliceerd, geldt onder kenners ook wel als een goede indicator voor het Europese ondernemersvertrouwen.

Naast deze cijfers verschijnen er deze week diverse cijfers over de inflatie in april (Verenigd Koninkrijk en Duitsland), het vertrouwen onder consumenten in de Europese Unie in mei en ook over de stemming onder inkoopmanagers in mei in de meeste toonaangevende landen in de wereld.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content