In een interview met CNBC verklaarde Abby Joseph Cohen dat de kansen op een double dip recessie zeer laag zijn. We beleven weliswaar een periode van zeer trage groei, maar die gaat niet in een recessie uitdraaien.

Daar is volgens haar een goede reden voor: double dip recessies zijn namelijk zeer zeldzaam. Er was er nog eentje bij het begin van de jaren 30, maar bij de vorige recessies was er nooit sprake van een double dip.

De vorige double dip werd bovendien kunstmatig veroorzaakt door Federal Reserve Chairman Paul Volcker, die de inflatie de kop in wou drukken. Hij verhoogde de rente en lag op die manier aan de basis van een nieuwe recessie.

Bernanke zal volgens Abby Joseph Cohen deze fout niet maken, hij zal er zich wel voor hoeden om de rente op te trekken. Het belangrijkste aandachtspunt is volgens Abby Joseph Cohen momenteel de arbeidsmarkt

In een interview met CNBC verklaarde Abby Joseph Cohen dat de kansen op een double dip recessie zeer laag zijn. We beleven weliswaar een periode van zeer trage groei, maar die gaat niet in een recessie uitdraaien. Daar is volgens haar een goede reden voor: double dip recessies zijn namelijk zeer zeldzaam. Er was er nog eentje bij het begin van de jaren 30, maar bij de vorige recessies was er nooit sprake van een double dip. De vorige double dip werd bovendien kunstmatig veroorzaakt door Federal Reserve Chairman Paul Volcker, die de inflatie de kop in wou drukken. Hij verhoogde de rente en lag op die manier aan de basis van een nieuwe recessie. Bernanke zal volgens Abby Joseph Cohen deze fout niet maken, hij zal er zich wel voor hoeden om de rente op te trekken. Het belangrijkste aandachtspunt is volgens Abby Joseph Cohen momenteel de arbeidsmarkt