Deze situatie werd voorgelegd aan de Buitengewone Algemene Vergadering van Fortis SA/NV van 19 december 2008. Het voorstel om de activiteiten voort te zetten werd met een 96,98% meerderheid goedgekeurd.

Fortis SA/NV verwacht op basis van de Belgische boekhoudregels een overgedragen statutair verlies per eind 2008 van EUR 22,5 miljard. Dit betekent dat er op dit moment geen ruimte is om een dividend uit te keren.

De geconsolideerde resultaten van Fortis onder IFRS zullen zoals eerder vermeld op 31 maart 2009 bekend gemaakt worden.

De solvabiliteit van de operationele verzekeringsactiviteiten wordt op geen enkele wijze beïnvloed door de statutaire verliezen van Fortis SA/NV. De werkmaatschappijen behouden een ruim voldoende solvabiliteit. Het voor de lokale toezichthouders kwalificerend eigen vermogen ligt behoorlijk boven het vereiste minimum.

Deze situatie werd voorgelegd aan de Buitengewone Algemene Vergadering van Fortis SA/NV van 19 december 2008. Het voorstel om de activiteiten voort te zetten werd met een 96,98% meerderheid goedgekeurd.Fortis SA/NV verwacht op basis van de Belgische boekhoudregels een overgedragen statutair verlies per eind 2008 van EUR 22,5 miljard. Dit betekent dat er op dit moment geen ruimte is om een dividend uit te keren.De geconsolideerde resultaten van Fortis onder IFRS zullen zoals eerder vermeld op 31 maart 2009 bekend gemaakt worden. De solvabiliteit van de operationele verzekeringsactiviteiten wordt op geen enkele wijze beïnvloed door de statutaire verliezen van Fortis SA/NV. De werkmaatschappijen behouden een ruim voldoende solvabiliteit. Het voor de lokale toezichthouders kwalificerend eigen vermogen ligt behoorlijk boven het vereiste minimum.