Vraag is echter in hoeverre de BBP-cijfers betrouwbaar zijn, want de Chinese regering wordt er van verdacht deze te manipuleren. Jim Chanos van Kynikos Associates wijst er op dat de onderliggende indicatoren een heel ander beeld schetsen van de Chinese economie.

Negatief BBP is onder dit regime ondenkbaar

Volgens Chanos zal de Chinese regering de BBP-cijfers blijven manipuleren, een negatief BBP-cijfer is onder het huidige regime ondenkbaar.

China is een staatsgeleide economie en dus publiceren de politici de cijfers die ze zelf willen publiceren. Hun betrouwbaarheid kan alleszins in twijfel worden getrokken.

Chanos verwijst daarbij naar de evolutie op de Chinese beurzen. Ondanks het feit dat de Chinese economie gedurende 10 jaar met 9 tot 10% is gegroeid, viel er op beurs van China geen cent te verdienen. De beleggers hechten dus duidelijk geen geloof aan het groeiverhaal.

Vraag is echter in hoeverre de BBP-cijfers betrouwbaar zijn, want de Chinese regering wordt er van verdacht deze te manipuleren. Jim Chanos van Kynikos Associates wijst er op dat de onderliggende indicatoren een heel ander beeld schetsen van de Chinese economie. Negatief BBP is onder dit regime ondenkbaarVolgens Chanos zal de Chinese regering de BBP-cijfers blijven manipuleren, een negatief BBP-cijfer is onder het huidige regime ondenkbaar. China is een staatsgeleide economie en dus publiceren de politici de cijfers die ze zelf willen publiceren. Hun betrouwbaarheid kan alleszins in twijfel worden getrokken. Chanos verwijst daarbij naar de evolutie op de Chinese beurzen. Ondanks het feit dat de Chinese economie gedurende 10 jaar met 9 tot 10% is gegroeid, viel er op beurs van China geen cent te verdienen. De beleggers hechten dus duidelijk geen geloof aan het groeiverhaal.