In dit verband herinnert de vermogensbeheerder er ook aan dat de Ierse banken succesvol uit de befaamde stresstests van juli dit jaar zijn gekomen, onder 84 van de 91 deelnemende banken.

De Tier 1-ratio's van Allied Irish Bank en van de Bank of Ireland waren respectievelijk 6,5% en 7,1%. Maar wat baat het? De Griekse firewall duurde maar één zomer lang, de storm op zee in Ierland leidde tot een reddingsplan van 85 miljard euro, dat bovendien gepaard gaat met een politiek probleem.

Het geld dat werd vrijgemaakt door de Europese Unie (EFSM en EFSF) en het IMF, zal volgens Carmignac niet terechtkomen in de staatskas, maar indirect in het banksysteem worden gepompt.

Wordt hiermee nu een blijvend respijt ingeluid voor de eurozone?

Dat is twijfelachtig, aldus Carmignac. Via Fastnet ligt Portugal maar een stap verder. En dan? De Spaanse griep? Niet onmogelijk ...

In dit verband herinnert de vermogensbeheerder er ook aan dat de Ierse banken succesvol uit de befaamde stresstests van juli dit jaar zijn gekomen, onder 84 van de 91 deelnemende banken. De Tier 1-ratio's van Allied Irish Bank en van de Bank of Ireland waren respectievelijk 6,5% en 7,1%. Maar wat baat het? De Griekse firewall duurde maar één zomer lang, de storm op zee in Ierland leidde tot een reddingsplan van 85 miljard euro, dat bovendien gepaard gaat met een politiek probleem. Het geld dat werd vrijgemaakt door de Europese Unie (EFSM en EFSF) en het IMF, zal volgens Carmignac niet terechtkomen in de staatskas, maar indirect in het banksysteem worden gepompt. Wordt hiermee nu een blijvend respijt ingeluid voor de eurozone? Dat is twijfelachtig, aldus Carmignac. Via Fastnet ligt Portugal maar een stap verder. En dan? De Spaanse griep? Niet onmogelijk ...