In de verte rommelt het weer in de groeimarkten, waarbij vooral Turkije en Thailand in focus zijn komen te staan. De koersen van zowel de Turkse lira als de Thaise baht zijn gedaald. De onrust in beide landen is daar niet vreemd aan, maar daarnaast spelen ook de tekorten op de courante rekening een rol.

Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management zijn de kansen op een nieuwe Aziatische crisis klein, onder andere omdat beide landen over grote valutareserves beschikken. Bovendien zal de FED zeer omzichtig te werk gaan wat het verder zetten van haar tapering-politiek betreft.

In de verte rommelt het weer in de groeimarkten, waarbij vooral Turkije en Thailand in focus zijn komen te staan. De koersen van zowel de Turkse lira als de Thaise baht zijn gedaald. De onrust in beide landen is daar niet vreemd aan, maar daarnaast spelen ook de tekorten op de courante rekening een rol. Volgens Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management zijn de kansen op een nieuwe Aziatische crisis klein, onder andere omdat beide landen over grote valutareserves beschikken. Bovendien zal de FED zeer omzichtig te werk gaan wat het verder zetten van haar tapering-politiek betreft.