De economie groeit nog steeds, terwijl anderzijds de door de Amerikaanse overheid getroffen maatregelen er niet in slagen om de werkgelegenheid aan te zwengelen. De werkloosheid blijft dus een levensgroot probleem.

Gross is van mening dat de politiek van de monetaire verruiming door de FED tot op zekere hoogte succesvol is. Dat succes stopt echter wanneer de werkgelegenheid ter sprake komt.

Volgens Gross gaan de rendementen op staatsobligaties stijgen, maar aan een tempo dat niemand hoeft te verontrusten. Hij verwacht in ieder geval geen explosie van de obligatierendementen.

De economie groeit nog steeds, terwijl anderzijds de door de Amerikaanse overheid getroffen maatregelen er niet in slagen om de werkgelegenheid aan te zwengelen. De werkloosheid blijft dus een levensgroot probleem. Gross is van mening dat de politiek van de monetaire verruiming door de FED tot op zekere hoogte succesvol is. Dat succes stopt echter wanneer de werkgelegenheid ter sprake komt. Volgens Gross gaan de rendementen op staatsobligaties stijgen, maar aan een tempo dat niemand hoeft te verontrusten. Hij verwacht in ieder geval geen explosie van de obligatierendementen.