De Chinese centrale bank riep namelijk op om de Amerikaanse dollar te vervangen als internationale reservemunt en het internationaal monetair systeem te hervormen.

Zhou Xiaochuan, de gouverneur van de Chinese centrale bank, pleitte hierbij voor een internationale reservemunt die niet afhankelijk is van afzonderlijke staten.

De nieuwe reservemunt zou door het Internationaal Monetair Fonds beheerd moeten worden.

Rusland vervoegde daarna China en stelde voor dat op de G20-top van 2 april laatstleden in Londen gesproken zou worden over de oprichting van een onafhankelijke reservemunt.

Deze reservemunt zou samengesteld zijn uit o.a. de dollar, de euro, de yen, de Chinese yuan, de Russische roebel en het goud.

De Amerikaanse president Barack Obama verwierp het voorstel van de Chinese centrale bank voor een internationale munt. 'Ik denk niet dat we nood hebben aan een globale munt', meende Obama.

De Chinese centrale bank riep namelijk op om de Amerikaanse dollar te vervangen als internationale reservemunt en het internationaal monetair systeem te hervormen. Zhou Xiaochuan, de gouverneur van de Chinese centrale bank, pleitte hierbij voor een internationale reservemunt die niet afhankelijk is van afzonderlijke staten. De nieuwe reservemunt zou door het Internationaal Monetair Fonds beheerd moeten worden.Rusland vervoegde daarna China en stelde voor dat op de G20-top van 2 april laatstleden in Londen gesproken zou worden over de oprichting van een onafhankelijke reservemunt. Deze reservemunt zou samengesteld zijn uit o.a. de dollar, de euro, de yen, de Chinese yuan, de Russische roebel en het goud.De Amerikaanse president Barack Obama verwierp het voorstel van de Chinese centrale bank voor een internationale munt. 'Ik denk niet dat we nood hebben aan een globale munt', meende Obama.