Maandelijks koopt de Fed momenteel voor 85 miljard USD aan schuldpapier.

Ook de rente staat volgens ABN Amro historisch laag. De Fed wil de rente pas verhogen als de werkloosheid is gedaald naar 6,5% van de beroepsbevolking.

Vorige maand lag het werkloosheidscijfer op 7,6%. De meeste Fed-bankiers voorzien ook geen rente-ingrepen eerder dan in 2015.

De Fed liet volgens ABN Amro een luider haviksgeluid horen dan verwacht. Haviken zijn de bestuurders van de Amerikaanse centrale bank die regelmatig oproepen om het programma van monetaire verruiming af te bouwen.

De economen van de bank denken dat de Fed in december een begin gaat maken met het afbouwen van het stimuleringsbeleid, hoewel veel beleggers uitgaan van september.

Het zal hoe dan ook een proces zijn met meerdere stappen dat tot medio volgend jaar in beslag neemt, zoals men had verwacht. ABN Amro verwacht niet eerder dan het eerste kwartaal van 2015 een renteverhoging.

Maandelijks koopt de Fed momenteel voor 85 miljard USD aan schuldpapier. Ook de rente staat volgens ABN Amro historisch laag. De Fed wil de rente pas verhogen als de werkloosheid is gedaald naar 6,5% van de beroepsbevolking. Vorige maand lag het werkloosheidscijfer op 7,6%. De meeste Fed-bankiers voorzien ook geen rente-ingrepen eerder dan in 2015. De Fed liet volgens ABN Amro een luider haviksgeluid horen dan verwacht. Haviken zijn de bestuurders van de Amerikaanse centrale bank die regelmatig oproepen om het programma van monetaire verruiming af te bouwen. De economen van de bank denken dat de Fed in december een begin gaat maken met het afbouwen van het stimuleringsbeleid, hoewel veel beleggers uitgaan van september. Het zal hoe dan ook een proces zijn met meerdere stappen dat tot medio volgend jaar in beslag neemt, zoals men had verwacht. ABN Amro verwacht niet eerder dan het eerste kwartaal van 2015 een renteverhoging.