Daar staat tegenover dat een aantal andere grondstoffen recent flink goedkoper zijn geworden. Dat geldt voor de olieprijs, maar bijvoorbeeld ook voor een aantal voedingsproducten.

Bernanke zei gisteren in het vragenuurtje voor het House Budget Committee dat de goudprijs heel andere signalen geeft dan de rest van de groep van de grondstoffen. Dit jaar is de goudprijs al met 12% gestegen.

Matt Zeman, metals trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat Bernanke de boodschap verkeerd heeft begrepen.

De stijging van de goudprijs heeft vooral te maken met de Europese begrotingscrisis en niets met inflatievrees.

De financiële markten zijn momenteel op de eerste plaats bevreesd door deflatie en niet voor inflatie. In april daalden de consumentenprijzen in de VS met 0,10% en dat was de eerste daling sinds maart 2009.

Anderzijds is The Journal of Commerce Industrial Price Commodity Smoothed Price Index, de index die tal van grondstoffen omvat (onder andere ook talk, jute, veestallen enzovoort) daalde in mei met 57%. Zeman merkt op dat goud wordt gekocht als ultieme bescherming wordt gekocht.

Daar staat tegenover dat een aantal andere grondstoffen recent flink goedkoper zijn geworden. Dat geldt voor de olieprijs, maar bijvoorbeeld ook voor een aantal voedingsproducten. Bernanke zei gisteren in het vragenuurtje voor het House Budget Committee dat de goudprijs heel andere signalen geeft dan de rest van de groep van de grondstoffen. Dit jaar is de goudprijs al met 12% gestegen. Matt Zeman, metals trader bij LaSalle Futures Group in Chicago, is van mening dat Bernanke de boodschap verkeerd heeft begrepen. De stijging van de goudprijs heeft vooral te maken met de Europese begrotingscrisis en niets met inflatievrees. De financiële markten zijn momenteel op de eerste plaats bevreesd door deflatie en niet voor inflatie. In april daalden de consumentenprijzen in de VS met 0,10% en dat was de eerste daling sinds maart 2009. Anderzijds is The Journal of Commerce Industrial Price Commodity Smoothed Price Index, de index die tal van grondstoffen omvat (onder andere ook talk, jute, veestallen enzovoort) daalde in mei met 57%. Zeman merkt op dat goud wordt gekocht als ultieme bescherming wordt gekocht.