De Euro Stoxx 50 geeft zowat een half procent prijs, maar het verlies voor de BEL 20 loopt zelfs op tot in de buurt van een vol procent. Umicore en KBC zijn momenteel de sterkste dalers in Brussel.

Vorige week vrijdag werd bekendgemaakt dat de industriële output in de eurozone in februari sterker dan verwacht is gestegen. In de 17 landen die deel uitmaken van de eurozone steeg de output met 0,40%, tegenover een daling met 0,60% in de eerste drie maanden van dit jaar.

De economie in de eurozone probeert weer aan vaart te winnen na gedurende vijf kwartalen op rij te zijn gekrompen. President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank verklaarde onlangs klaar te staan om de basisrente opnieuw te verlagen wanneer de economie verder achteruitboert.

De Euro Stoxx 50 geeft zowat een half procent prijs, maar het verlies voor de BEL 20 loopt zelfs op tot in de buurt van een vol procent. Umicore en KBC zijn momenteel de sterkste dalers in Brussel. Vorige week vrijdag werd bekendgemaakt dat de industriële output in de eurozone in februari sterker dan verwacht is gestegen. In de 17 landen die deel uitmaken van de eurozone steeg de output met 0,40%, tegenover een daling met 0,60% in de eerste drie maanden van dit jaar. De economie in de eurozone probeert weer aan vaart te winnen na gedurende vijf kwartalen op rij te zijn gekrompen. President Mario Draghi van de Europese Centrale Bank verklaarde onlangs klaar te staan om de basisrente opnieuw te verlagen wanneer de economie verder achteruitboert.