Bill Gross, stichter en co-CIO van PIMCO, geeft in de huidige omstandigheden de voorkeur aan kortlopende boven langlopende obligaties. Het valt moeilijk te voorspellen wanneer de inflatie zal toeslaan, maar dat dit zal gebeuren staat volgens hem als een paal boven water.

De voorkeur van Gross gaat echter uit naar commodities zoals goud en olie, naar TIPS (Amerikaanse staatsobligaties die inflatiegelinkt zijn) en naar aandelen uit groeimarkten die niets met de dollar vandoen hebben. Met obligaties moet echter de grootst mogelijke voorzichtigheid worden betracht.

Bill Gross, stichter en co-CIO van PIMCO, geeft in de huidige omstandigheden de voorkeur aan kortlopende boven langlopende obligaties. Het valt moeilijk te voorspellen wanneer de inflatie zal toeslaan, maar dat dit zal gebeuren staat volgens hem als een paal boven water. De voorkeur van Gross gaat echter uit naar commodities zoals goud en olie, naar TIPS (Amerikaanse staatsobligaties die inflatiegelinkt zijn) en naar aandelen uit groeimarkten die niets met de dollar vandoen hebben. Met obligaties moet echter de grootst mogelijke voorzichtigheid worden betracht.