De centrale banken van de opkomende markten zullen de monetaire toestand daarentegen verder normaliseren. Voor de staatsobligaties zal de context steeds ongunstiger worden, ook al lijkt de vrees voor een krach ongegrond.

Daarom zijn volgens Edmond de Rothschild Asset Management Benelux bedrijfsobligaties te verkiezen, waar het percentage wanbetalingen onder de emittenten trouwens afneemt.

Op het vlak van de valuta's verwacht Edmond de Rothschild Asset Management Benelux dat de dollar in het begin van het jaar een tactische afdekking kan bieden voor risicovolle beleggingen, maar fundamenteel gaat de voorkeur uit naar valuta's van de opkomende landen.

De centrale banken van de opkomende markten zullen de monetaire toestand daarentegen verder normaliseren. Voor de staatsobligaties zal de context steeds ongunstiger worden, ook al lijkt de vrees voor een krach ongegrond. Daarom zijn volgens Edmond de Rothschild Asset Management Benelux bedrijfsobligaties te verkiezen, waar het percentage wanbetalingen onder de emittenten trouwens afneemt. Op het vlak van de valuta's verwacht Edmond de Rothschild Asset Management Benelux dat de dollar in het begin van het jaar een tactische afdekking kan bieden voor risicovolle beleggingen, maar fundamenteel gaat de voorkeur uit naar valuta's van de opkomende landen.