De waarschuwing dat de Amerikaanse centrale bank haar inkopen van obligaties zal terugschroeven vanaf het huidige tempo van 85 miljard dollar per maand zal dat deflatiegevaar namelijk nog doen toenemen. Het heeft dan ook weinig zin om in de huidige omstandigheden goud te kopen.

De Verenigde Staten zijn momenteel niet het land dat de meest agressieve monetaire politiek toepast, die eer gaat uit naar Japan en naar Europa. Daarom geeft hij de voorkeur aan aandelen en aan de dollar boven goud. De goudprijs kan verder onder druk komen te staan wanneer de tapering in 2014 begint.

De waarschuwing dat de Amerikaanse centrale bank haar inkopen van obligaties zal terugschroeven vanaf het huidige tempo van 85 miljard dollar per maand zal dat deflatiegevaar namelijk nog doen toenemen. Het heeft dan ook weinig zin om in de huidige omstandigheden goud te kopen. De Verenigde Staten zijn momenteel niet het land dat de meest agressieve monetaire politiek toepast, die eer gaat uit naar Japan en naar Europa. Daarom geeft hij de voorkeur aan aandelen en aan de dollar boven goud. De goudprijs kan verder onder druk komen te staan wanneer de tapering in 2014 begint.