In 33 staten steeg in december het aantal foreclosures, met de meest uitgesproken stijgingen in de staten Utah, New Jersey, Nevada en Arizona. Deze stijging staat een krachtiger herstel van de economie in de weg.

De meeste economen verwachten dat de VS-economie dit jaar in versneld tempo gaat groeien, maar de foreclosures zullen waarschijnlijk een remmend effect blijven uitoefenen.

Het ziet er namelijk niet naar uit dat de Amerikaanse vastgoedmarkt op korte of middellange termijn een bodem zal hebben gevonden. In december is de stress rond de foreclosures opnieuw toegenomen, na in de loop van vorig jaar te zijn afgenomen.

In 33 staten steeg in december het aantal foreclosures, met de meest uitgesproken stijgingen in de staten Utah, New Jersey, Nevada en Arizona. Deze stijging staat een krachtiger herstel van de economie in de weg. De meeste economen verwachten dat de VS-economie dit jaar in versneld tempo gaat groeien, maar de foreclosures zullen waarschijnlijk een remmend effect blijven uitoefenen. Het ziet er namelijk niet naar uit dat de Amerikaanse vastgoedmarkt op korte of middellange termijn een bodem zal hebben gevonden. In december is de stress rond de foreclosures opnieuw toegenomen, na in de loop van vorig jaar te zijn afgenomen.