Voor dit jaar wordt nog gemikt op een tekort van 7,40% van het BBP. Fabio Fois, econoom bij Barclays Capital, stelt echter vast dat de beleggers niet meer zo lang meer willen wachten.

Het geduld van de beleggers met overheidsschulden raakt stilaan op, waarbij inderdaad nog moet worden opgemerkt dat 2015 nog ver in de toekomst ligt. Fois verwacht dat de druk op Griekenland in de komende maanden groot gaat blijven.

Wanneer de Grieken er in de tweede helft van dit jaar niet in slagen om het deficiet op de begroting op overtuigende wijze terug te dringen, is een schuldenherschikking begin 2012 volgend jaar onvermijdelijk.

Voor dit jaar wordt nog gemikt op een tekort van 7,40% van het BBP. Fabio Fois, econoom bij Barclays Capital, stelt echter vast dat de beleggers niet meer zo lang meer willen wachten. Het geduld van de beleggers met overheidsschulden raakt stilaan op, waarbij inderdaad nog moet worden opgemerkt dat 2015 nog ver in de toekomst ligt. Fois verwacht dat de druk op Griekenland in de komende maanden groot gaat blijven. Wanneer de Grieken er in de tweede helft van dit jaar niet in slagen om het deficiet op de begroting op overtuigende wijze terug te dringen, is een schuldenherschikking begin 2012 volgend jaar onvermijdelijk.