Maar op de korte termijn wensen we de overwaardering van de voedingssector (en dus ook die van Nestlé) toch benadrukken. Inderdaad, na het (spectaculaire) overnamebod medio februari van Berkshire Hathaway en het private equityfonds 3G Capital op Heinz zijn de aandelen uit de voedingssector sterk gestegen.

De koersstijging heeft de koers/winstverhouding van de sector tot boven 17 keer de winst voor 2013 doen oplopen tegen 13 keer voor de MSCI World (ofwel een overwaardering met 30%). Opbouwen op lagere niveaus tussen 60/64 CHF, zo luidt het advies van Delaunay.

Maar op de korte termijn wensen we de overwaardering van de voedingssector (en dus ook die van Nestlé) toch benadrukken. Inderdaad, na het (spectaculaire) overnamebod medio februari van Berkshire Hathaway en het private equityfonds 3G Capital op Heinz zijn de aandelen uit de voedingssector sterk gestegen. De koersstijging heeft de koers/winstverhouding van de sector tot boven 17 keer de winst voor 2013 doen oplopen tegen 13 keer voor de MSCI World (ofwel een overwaardering met 30%). Opbouwen op lagere niveaus tussen 60/64 CHF, zo luidt het advies van Delaunay.