Jim Wyckoff, senior analist bij Kitco.com, houdt de gang van zaken in Oost-Europa nauwlettend in de gaten. Het gedrag van de Verenigde Staten in de affaire Oekraïne kan de goudprijs blijven ondersteunen. Rusland drukt duidelijk een stempel op de onlusten in het oosten van de Oekraïne en dat kan de VS tot voorzichtigheid aanmanen.

Wat het effect op de goudprijs betreft: de spanningen kunnen op korte of zelfs middellange termijn een verdere daling van de goudprijs afremmen. Of er veel opwaarts potentieel aanwezig is, zal grotendeels afhangen van de bereidheid van de Aziaten om goud te kopen.

Jim Wyckoff, senior analist bij Kitco.com, houdt de gang van zaken in Oost-Europa nauwlettend in de gaten. Het gedrag van de Verenigde Staten in de affaire Oekraïne kan de goudprijs blijven ondersteunen. Rusland drukt duidelijk een stempel op de onlusten in het oosten van de Oekraïne en dat kan de VS tot voorzichtigheid aanmanen. Wat het effect op de goudprijs betreft: de spanningen kunnen op korte of zelfs middellange termijn een verdere daling van de goudprijs afremmen. Of er veel opwaarts potentieel aanwezig is, zal grotendeels afhangen van de bereidheid van de Aziaten om goud te kopen.