Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn, maar het geeft wel een indicatie dat er wereldwijd een herallocatie van kapitaal aan de gang is. We zijn onderweg naar een nieuw tijdperk en de bewegingen op de valutamarkten geven daaromtrent een eerste signaal.

Sebastien Galy van Société Générale verwijst in dat verband naar de bewegingen in de Zwitserse frank, die eveneens in koers aan het dalen is.

Galy denkt dat hetzelfde kan gebeuren met de Amerikaanse dollar in het derde of meer waarschijnlijk in het vierde kwartaal. De USD dreigt zijn rol van veilige vluchthaven in de wereld kwijt te spelen.

Wanneer we naar een risk on periode overstappen, zullen de valutaverhoudingen zoals we die tijdens de crisis van 2007-2012 helemaal kunnen omslaan.

De nieuwe tijd kan worden gekenmerkt door hogere beurskoersen, een zwakkere Amerikaanse dollar, een sterkere Australische dollar enzovoort. Daarnaast dreigen we ook op een valuta-oorlog af te stevenen.

Dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn, maar het geeft wel een indicatie dat er wereldwijd een herallocatie van kapitaal aan de gang is. We zijn onderweg naar een nieuw tijdperk en de bewegingen op de valutamarkten geven daaromtrent een eerste signaal. Sebastien Galy van Société Générale verwijst in dat verband naar de bewegingen in de Zwitserse frank, die eveneens in koers aan het dalen is. Galy denkt dat hetzelfde kan gebeuren met de Amerikaanse dollar in het derde of meer waarschijnlijk in het vierde kwartaal. De USD dreigt zijn rol van veilige vluchthaven in de wereld kwijt te spelen. Wanneer we naar een risk on periode overstappen, zullen de valutaverhoudingen zoals we die tijdens de crisis van 2007-2012 helemaal kunnen omslaan. De nieuwe tijd kan worden gekenmerkt door hogere beurskoersen, een zwakkere Amerikaanse dollar, een sterkere Australische dollar enzovoort. Daarnaast dreigen we ook op een valuta-oorlog af te stevenen.