Ook de grondstoffenmarkt werd er door getroffen: de brede CRB-grondstoffenindex verloor op enkele dagen meer dan 5% van zijn waarde.

Immers, institutionele investeerders en grondstoffenhandelaars dekten zich tegen een dalende dollar in door de aankoop van grondstoffencontracten.

Een trendommekeer in de dollar kan deze markten de komende weken en maanden volgens Leleux nog wat lager duwen.

Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de goudprijs wat van zijn pluimen verloor. Een dalende dollar was een belangrijke koerskatalysator voor het gele metaal. Nu het goud corrigeert, rijst de vraag bij beleggers of er kan bijgekocht worden.

Of is het misschien beter wat winst te nemen en later aan goedkopere prijzen terug in te stappen?, dat is de vraag die Leleux zich stelt.

Ook de grondstoffenmarkt werd er door getroffen: de brede CRB-grondstoffenindex verloor op enkele dagen meer dan 5% van zijn waarde. Immers, institutionele investeerders en grondstoffenhandelaars dekten zich tegen een dalende dollar in door de aankoop van grondstoffencontracten. Een trendommekeer in de dollar kan deze markten de komende weken en maanden volgens Leleux nog wat lager duwen. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat de goudprijs wat van zijn pluimen verloor. Een dalende dollar was een belangrijke koerskatalysator voor het gele metaal. Nu het goud corrigeert, rijst de vraag bij beleggers of er kan bijgekocht worden. Of is het misschien beter wat winst te nemen en later aan goedkopere prijzen terug in te stappen?, dat is de vraag die Leleux zich stelt.