De groei bedroeg maar 3,20%, maar Darda bekeek de cijfergegevens toch door een positieve bril. Hij verwees meer bepaald naar de eindverkopen (plus 7,10%), de sterke consumentenbestedingen (plus 4,40%) en de eerste daling van de overheidsbijdrage tot het BBP sinds 2009 (minus 0,60%).

De gecorrigeerde BBP-groei, dus rekening gehouden met de inflatie, kwam echter boven het pre-crisisniveau uit en zette met een totale waarde van 13400 miljard dollar zelfs een nieuwe piek neer.

Dat betekent dat de VS-economie de herstelfase heeft verlaten en zich opnieuw volop in een expansiefase bevindt, aldus Darda. Of dit inderdaad zo is, zal nog moeten bevestigd worden.

De groei bedroeg maar 3,20%, maar Darda bekeek de cijfergegevens toch door een positieve bril. Hij verwees meer bepaald naar de eindverkopen (plus 7,10%), de sterke consumentenbestedingen (plus 4,40%) en de eerste daling van de overheidsbijdrage tot het BBP sinds 2009 (minus 0,60%). De gecorrigeerde BBP-groei, dus rekening gehouden met de inflatie, kwam echter boven het pre-crisisniveau uit en zette met een totale waarde van 13400 miljard dollar zelfs een nieuwe piek neer. Dat betekent dat de VS-economie de herstelfase heeft verlaten en zich opnieuw volop in een expansiefase bevindt, aldus Darda. Of dit inderdaad zo is, zal nog moeten bevestigd worden.