Recent heeft zich een nieuwe gezaghebbende stem bij het koor gevoegd. Andrew Haldane staat wereldwijd bekend als één van de bekwaamste bestuurders van een centrale bank in de wereld. In juni zal hij hoofdeconoom worden van de Bank of England. Haldane heeft dan ook alle recht van spreken.

Zijn waarschuwing laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De gebruikte economische modellen zijn waardeloos, het wordt hoog tijd dat we alles herdenken. Het valt echter nog af te wachten of de centrale banken bereid zullen worden gevonden om hun monetaire politiek te herdenken. De weg naar verandering kan nog lang en hardnekkig worden.

Recent heeft zich een nieuwe gezaghebbende stem bij het koor gevoegd. Andrew Haldane staat wereldwijd bekend als één van de bekwaamste bestuurders van een centrale bank in de wereld. In juni zal hij hoofdeconoom worden van de Bank of England. Haldane heeft dan ook alle recht van spreken. Zijn waarschuwing laat aan duidelijkheid niets te wensen over. De gebruikte economische modellen zijn waardeloos, het wordt hoog tijd dat we alles herdenken. Het valt echter nog af te wachten of de centrale banken bereid zullen worden gevonden om hun monetaire politiek te herdenken. De weg naar verandering kan nog lang en hardnekkig worden.