De futures geven aan dat de S&P 500 ruim een kwart procent hoger zouden kunnen openen. Toch dient nog te worden afgewacht wat vandaag op de Europese financiële markten te gebeuren staat. Met name de evolutie van de Spaanse obligatiekoersen zal op de voet worden gevolgd.

Gebrekkige kredietverstrekking staat inflatie in Verenigde Staten in de weg

In de Verenigde Staten wordt met een bang hart het inflatieniveau in de gaten gehouden, zo merkt de bekende analist Shaun Connell op. De Amerikaanse centrale bank heeft haar renteniveau naar nul teruggebracht, waar het waarschijnlijk nog lang gaat blijven.

Daarnaast pompte de FED op grote schaal geld in het systeem. Tot grote verbazing van sommigen is er van echt inflatiegevaar nog altijd geen sprake. Wat is er aan de hand?

De gebrekkige kredietverstrekking staat volgens Connnell inflatie in de weg. De banken zijn niet geneigd om veel aan de bedrijven te lenen, waardoor de inflatie op een redelijk niveau blijft. Sommige prijzen vliegen inderdaad door het dak, maar andere producten worden integendeel goedkoper.

Van een hyperinflatoir scenario is echter zeker geen sprake. Niet alleen bedrijven maar ook grote bevolkingsgroepen in de Verenigde Staten kunnen geen krediet meer te pakken krijgen en dat staat de komst van hyperinflatie in de weg. Integendeel zelfs, het is een signaal dat eerder in de richting van deflatie wijst.

De futures geven aan dat de S&P 500 ruim een kwart procent hoger zouden kunnen openen. Toch dient nog te worden afgewacht wat vandaag op de Europese financiële markten te gebeuren staat. Met name de evolutie van de Spaanse obligatiekoersen zal op de voet worden gevolgd. Gebrekkige kredietverstrekking staat inflatie in Verenigde Staten in de weg In de Verenigde Staten wordt met een bang hart het inflatieniveau in de gaten gehouden, zo merkt de bekende analist Shaun Connell op. De Amerikaanse centrale bank heeft haar renteniveau naar nul teruggebracht, waar het waarschijnlijk nog lang gaat blijven. Daarnaast pompte de FED op grote schaal geld in het systeem. Tot grote verbazing van sommigen is er van echt inflatiegevaar nog altijd geen sprake. Wat is er aan de hand? De gebrekkige kredietverstrekking staat volgens Connnell inflatie in de weg. De banken zijn niet geneigd om veel aan de bedrijven te lenen, waardoor de inflatie op een redelijk niveau blijft. Sommige prijzen vliegen inderdaad door het dak, maar andere producten worden integendeel goedkoper. Van een hyperinflatoir scenario is echter zeker geen sprake. Niet alleen bedrijven maar ook grote bevolkingsgroepen in de Verenigde Staten kunnen geen krediet meer te pakken krijgen en dat staat de komst van hyperinflatie in de weg. Integendeel zelfs, het is een signaal dat eerder in de richting van deflatie wijst.