Onder andere China wordt met het probleem geconfronteerd, maar ook in andere landen wordt de productie van landbouwproducten bedreigd door de droogte. Volgens de Amerikaanse regering wordt het waterdeficiet alsmaar groter, waarbij de alarmgrens binnen handbereik is gekomen.

Tegen het jaar 2030 zou de vraag naar water het aanbod met maar liefst 40% overtreffen. Washington dringt aan om dringend maatregelen te treffen voor het oplossen van het probleem. Wordt er geen oplossing gevonden, dan lijken oorlogen, volksverhuizingen op grote schaal en allerhande plagen onvermijdelijk.

Onder andere China wordt met het probleem geconfronteerd, maar ook in andere landen wordt de productie van landbouwproducten bedreigd door de droogte. Volgens de Amerikaanse regering wordt het waterdeficiet alsmaar groter, waarbij de alarmgrens binnen handbereik is gekomen. Tegen het jaar 2030 zou de vraag naar water het aanbod met maar liefst 40% overtreffen. Washington dringt aan om dringend maatregelen te treffen voor het oplossen van het probleem. Wordt er geen oplossing gevonden, dan lijken oorlogen, volksverhuizingen op grote schaal en allerhande plagen onvermijdelijk.