Ongeveer hetzelfde fenomeen heeft zich voorgedaan in India. Daar werd de voorkeur gegeven aan jongens boven meisjes vanwege de bruidschat die laatstgenoemden bij hun huwelijk moesten meekrijgen. Maar zowel China als India zitten nu met een levensgroot probleem opgezadeld.

Miljoenen mannen vinden geen vrouw meer en dat probleem zal zich in de komende jaren alleen nog maar scherper stellen. Die jongemannen die gedwongen vrijgezellen moeten blijven, zullen opstandig worden en zich tegen de maatschappij keren. Een gebrek aan vrouwen dreigt uiteindelijk de Aziatische economie fataal te worden.

Ongeveer hetzelfde fenomeen heeft zich voorgedaan in India. Daar werd de voorkeur gegeven aan jongens boven meisjes vanwege de bruidschat die laatstgenoemden bij hun huwelijk moesten meekrijgen. Maar zowel China als India zitten nu met een levensgroot probleem opgezadeld. Miljoenen mannen vinden geen vrouw meer en dat probleem zal zich in de komende jaren alleen nog maar scherper stellen. Die jongemannen die gedwongen vrijgezellen moeten blijven, zullen opstandig worden en zich tegen de maatschappij keren. Een gebrek aan vrouwen dreigt uiteindelijk de Aziatische economie fataal te worden.