De FED is met andere woorden van plan om de inkoop van staatsobligaties voor een bedrag van 600 miljard dollar gewoon verder te zetten. Daarbij wordt vooral de evolutie op de arbeidsmarkt in de gaten gehouden.

Pas wanneer die verbetert, kan de FED overwegen om de steunmaatregelen stop te zetten. Volgende vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor de maand december in de VS bekendgemaakt en die zullen meer indicaties geven over de arbeidsmarkt. In afwachting kan het op de beurs rustig blijven.

Lim Chang Gue, fund manager bij Samsung Asset Management in Seoul, is van mening dat een gebrek aan vertrouwen in het herstel van de VS-vastgoedmarkt de beurzen afremt.

De FED is met andere woorden van plan om de inkoop van staatsobligaties voor een bedrag van 600 miljard dollar gewoon verder te zetten. Daarbij wordt vooral de evolutie op de arbeidsmarkt in de gaten gehouden. Pas wanneer die verbetert, kan de FED overwegen om de steunmaatregelen stop te zetten. Volgende vrijdag worden de werkloosheidscijfers voor de maand december in de VS bekendgemaakt en die zullen meer indicaties geven over de arbeidsmarkt. In afwachting kan het op de beurs rustig blijven. Lim Chang Gue, fund manager bij Samsung Asset Management in Seoul, is van mening dat een gebrek aan vertrouwen in het herstel van de VS-vastgoedmarkt de beurzen afremt.