Niet alleen Griekenland, maar ook andere landen kunnen hun schulden steeds moeilijker terugbetalen.

Als gevolg van de strenge besparingsmaatregelen en lagere overheidsuitgaven zal de economische terugval groter zijn dan eerst was gedacht.

Op het World Economic Forum on East Asia in Bangkok waarschuwde Stiglitz dat een Grieks vertrek uit de Eurozone financiële onrust zal veroorzaken, maar dat de gevolgen daarvan uiteindelijk toch relatief beperkt gaan blijven.

Spanje en Italië kenden voordien weinig problemen

Gebrek aan transparantie maakt de eurocrisis dan ze zou moeten zijn, aldus Stiglitz. Wanneer landen als Spanje en Italië op hun beurt gedwongen zouden worden om de eurozone te verlaten, dreigt de crisis in een gevaarlijke overgangsfase te belanden.

Niemand weet wat daarvan de volledige impact zal zijn. Spanje en Italië kenden voordien weinig schuldenproblemen, de eurocrisis heeft alles erger gemaakt.

Duitsland zal er volgens Stiglitz alles aan doen om de eurozone bij elkaar te houden, want wanneer de zwakke landen de muntunie verlaten zal de euro duurder worden waardoor het competitief voordeel voor de Duitse economie verdwijnt.

Niet alleen Griekenland, maar ook andere landen kunnen hun schulden steeds moeilijker terugbetalen. Als gevolg van de strenge besparingsmaatregelen en lagere overheidsuitgaven zal de economische terugval groter zijn dan eerst was gedacht. Op het World Economic Forum on East Asia in Bangkok waarschuwde Stiglitz dat een Grieks vertrek uit de Eurozone financiële onrust zal veroorzaken, maar dat de gevolgen daarvan uiteindelijk toch relatief beperkt gaan blijven.Spanje en Italië kenden voordien weinig problemen Gebrek aan transparantie maakt de eurocrisis dan ze zou moeten zijn, aldus Stiglitz. Wanneer landen als Spanje en Italië op hun beurt gedwongen zouden worden om de eurozone te verlaten, dreigt de crisis in een gevaarlijke overgangsfase te belanden. Niemand weet wat daarvan de volledige impact zal zijn. Spanje en Italië kenden voordien weinig schuldenproblemen, de eurocrisis heeft alles erger gemaakt. Duitsland zal er volgens Stiglitz alles aan doen om de eurozone bij elkaar te houden, want wanneer de zwakke landen de muntunie verlaten zal de euro duurder worden waardoor het competitief voordeel voor de Duitse economie verdwijnt.