Nigeria wordt nog altijd gezien als een land waarvan de economische groei afhankelijk is van de ontwikkeling van de olieprijs.

Echter dat blijkt met de nieuwe cijfers wel mee te vallen. 14% van het BNP komt uit deze sector. Tot voor de herziening was dit 28%. In hetland worden veel fabrieken geplaatst.

Soms worden ze in Europa ontmanteld en in Nigeria weer opgebouwd. In de nieuwe cijfers worden ze nu meegenomen.

Was deze sector eens verantwoordelijk voor 2% van het BNP, nu is dat 7%. Een opkomende sector in het land is ook de filmindustrie. Deze draagt nu 1,7% bij aan de het BNP.

Toch ondanks deze prachtige vooruitzichten lijkt een belang te nemen in het land niet verantwoord. Als eerste probleem is er de transparantie van de economie.

De recente bijstelling geeft aan dat deze niet optimaal is. Een tweede argument is de politieke situatie.

Hoewel het land op papier een democratie is en er ook regelmatig verkiezingen zijn, wordt het door veel mensenrechtenorganisaties gezien als een "valse" democratie.

Wie over de negatieve kanten wil heenstappen en toch wil proberen te profiteren van de kansen kan ook denken aan Royal Dutch Shell. Zij hebben ervaring met investeren in Nigeria.

Nigeria wordt nog altijd gezien als een land waarvan de economische groei afhankelijk is van de ontwikkeling van de olieprijs. Echter dat blijkt met de nieuwe cijfers wel mee te vallen. 14% van het BNP komt uit deze sector. Tot voor de herziening was dit 28%. In hetland worden veel fabrieken geplaatst. Soms worden ze in Europa ontmanteld en in Nigeria weer opgebouwd. In de nieuwe cijfers worden ze nu meegenomen. Was deze sector eens verantwoordelijk voor 2% van het BNP, nu is dat 7%. Een opkomende sector in het land is ook de filmindustrie. Deze draagt nu 1,7% bij aan de het BNP. Toch ondanks deze prachtige vooruitzichten lijkt een belang te nemen in het land niet verantwoord. Als eerste probleem is er de transparantie van de economie. De recente bijstelling geeft aan dat deze niet optimaal is. Een tweede argument is de politieke situatie. Hoewel het land op papier een democratie is en er ook regelmatig verkiezingen zijn, wordt het door veel mensenrechtenorganisaties gezien als een "valse" democratie. Wie over de negatieve kanten wil heenstappen en toch wil proberen te profiteren van de kansen kan ook denken aan Royal Dutch Shell. Zij hebben ervaring met investeren in Nigeria.