De euro doet het relatief gezien goed, de Europese beurzen zijn op dreef en de Griekse en Spaanse staatsobligatieskoersen zijn opnieuw gestegen.

De tail-risks zijn weggenomen, de firewalls krijgen langzaam maar zeker vaste vorm en we lijken dus terug te kunnen gaan naar 'business as usual'.

Volgens Credit Suisse is de realiteit toch wel even iets anders. Met name het gebrek aan slagkracht dreigt Europa zuur te zullen opbreken.

Europa is er in de afgelopen maanden namelijk niet in geslaagd om duidelijke overeenkomsten af te sluiten. De verschillende landen graven zich steeds dieper in hun stellingen in, de bereidheid om toegevingen te doen wordt steeds kleiner.

Daardoor neemt het risico toe dat de Europese schuldencrisis zich eerder vroeg dan laat weer in verhevigde vorm zal manifesteren.

De euro doet het relatief gezien goed, de Europese beurzen zijn op dreef en de Griekse en Spaanse staatsobligatieskoersen zijn opnieuw gestegen. De tail-risks zijn weggenomen, de firewalls krijgen langzaam maar zeker vaste vorm en we lijken dus terug te kunnen gaan naar 'business as usual'. Volgens Credit Suisse is de realiteit toch wel even iets anders. Met name het gebrek aan slagkracht dreigt Europa zuur te zullen opbreken. Europa is er in de afgelopen maanden namelijk niet in geslaagd om duidelijke overeenkomsten af te sluiten. De verschillende landen graven zich steeds dieper in hun stellingen in, de bereidheid om toegevingen te doen wordt steeds kleiner. Daardoor neemt het risico toe dat de Europese schuldencrisis zich eerder vroeg dan laat weer in verhevigde vorm zal manifesteren.