Op de valutamarkten kreeg de euro vanmorgen rake klappen, dit uiteraard als gevolg van het uitblijven van een akkoord over Griekenland.

Volgens Jean-Claude Juncker was er wat de onderhandelingen betreft weliswaar vooruitgang geboekt, maar moesten enkele technische factoren nog steeds besproken worden.

11 uur onderhandelen levert niets op

Sean Callow van Westpac was teleurgesteld over het gebrek aan slagkracht binnen Europa. Er is 11 uur onderhandeld over de kwestie, zonder dat er een werkbare oplossing uit de bus kwam.

Callow verwacht echter niet dat de koers van de euro zal instorten, zodra er weer schot in de zaak komt is herstel mogelijk.

Macquarie Bank is echter van mening dat er meer op de euro weegt dan alleen maar het Grieks probleem. De Europese economie is in recessie en de fundamentals zijn zwak.

De analisten van deze bank blijven negatief voor de euro en verwachten dat de koers onder druk kan blijven staan.

Op de valutamarkten kreeg de euro vanmorgen rake klappen, dit uiteraard als gevolg van het uitblijven van een akkoord over Griekenland. Volgens Jean-Claude Juncker was er wat de onderhandelingen betreft weliswaar vooruitgang geboekt, maar moesten enkele technische factoren nog steeds besproken worden. 11 uur onderhandelen levert niets op Sean Callow van Westpac was teleurgesteld over het gebrek aan slagkracht binnen Europa. Er is 11 uur onderhandeld over de kwestie, zonder dat er een werkbare oplossing uit de bus kwam. Callow verwacht echter niet dat de koers van de euro zal instorten, zodra er weer schot in de zaak komt is herstel mogelijk. Macquarie Bank is echter van mening dat er meer op de euro weegt dan alleen maar het Grieks probleem. De Europese economie is in recessie en de fundamentals zijn zwak. De analisten van deze bank blijven negatief voor de euro en verwachten dat de koers onder druk kan blijven staan.