Dat februari-contract wordt verhandeld aan 34,27 dollar, of 28 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Gisteren verloor het februari-contact op de NYMEX bijna 2 dollar.

Het februari-contract is sterker gedaald dan het maart-contract, dit vanwege het oplopen van de voorraden in Cushing, Oklahoma, het leveringspunt voor het Nymex-contract.

Victor Shum, energieanalist bij consultantgroep Purvin & Gertz in Singapore, stelt vast dat er momenteel geen ruimte is om crude op te slaan, zodat iedereen probeerde om het crude-contract te verkopen. Het contract werd recent ongeveer een derde goedkoper.

Dat februari-contract wordt verhandeld aan 34,27 dollar, of 28 dollarcent minder dan het slotniveau van gisteren. Gisteren verloor het februari-contact op de NYMEX bijna 2 dollar. Het februari-contract is sterker gedaald dan het maart-contract, dit vanwege het oplopen van de voorraden in Cushing, Oklahoma, het leveringspunt voor het Nymex-contract. Victor Shum, energieanalist bij consultantgroep Purvin & Gertz in Singapore, stelt vast dat er momenteel geen ruimte is om crude op te slaan, zodat iedereen probeerde om het crude-contract te verkopen. Het contract werd recent ongeveer een derde goedkoper.